Јавно Комунално Предузеће "8. Август"
ул. Партизанска бб | 23220 Српска Црња| e-mail: office@jkp8avgust.rs| Тел: 023/812-800
Званична facebook страница:

Помози и ти


Ову акцију је покренуло Удружење параплегичара Баната са идејом да се од средстава за рециклажу обезбеде ортопедска помагала онима којима су најпотребнија. Позивамо и Вас да се прикључите хиљадама људи у Србији који вредно прикупљају чепове у овој еколошко хумнитарној кампањи!


Апел суграђанима


Mолимо суграђане да смеће не бацају где год стигну, већ на места која су предвиђена за њихово одлагање.

Спречимо да наша околина овако изгледа...

МОЛИМО, НЕ БАЦАЈТЕ СМЕЋЕ!


Еколошки бонтон – 12 правила за лепо понашање у природи и околини, у нашој животној средини


  1. Смеће бацај у канту или контејнер и, ако си у могућности папир, стакло и метал одложи у за то предвиђене контејнере! Тако ћеш омогућити њихову поновну употребу и смањити количину отпада.
  2. Док си у колима, не бацај смеће и пикавце кроз прозор него га сакупи и одложи у канту по изласку из кола.
  3. Жваку не бацај на улицу него стави у папирић па баци у канту! Поред тога што елиминишеш лошу навику, смањујеш и ружноћу наших улица које су већ препуне залепљених жвакаћих гума.
  4. Ако већ мораш да пушиш, немој то да радиш у затвореним просторијама да не би сметао онима који не пуше, а пикавац обавезно баци у канту за смеће, а не на улицу....
Отвори да прочиташ више

Ökológiai bonton – a termsézetben és a közösségünkben való viselkedés 12 aranyszabálya


  1. A szemetet a konténerbe vagy a szemeteskannába kell dobnod. Ha lehetőséged engedi, a papírt, üveget és minden alumíniumot dobd az ezeknek az anyagoknak fentartott helyre, ezzel hozzájárulsz az újrahasznosításhoz.
  2. Autóvezetés közben ne dobd ki a szemetet az ablakon, rakd félre és kiszálláskor dobd a szemetesbe..
  3. Az elhasználd rágógumit ne dobáld szét az utcán, hanem rakd egy papírdarabba és dobd a szemeteskannába. Az mellett, hogy véget vetsz egy rossz szokásnak, a környezeted is szebbé teszed.
  4. Amennyiben dohányzol, azt tedd nyílt területen ne pedig zárt helységben, hogy ne zavard a nem dohányzókat. A cigaretta csikkeket, pedig dobd a szemeteskannába, ne pedig az utcán dobd el.....
Ide kattintva nézheti meg a továbbit

Како се понаша одговран власник кућног љубимца?


Шта је одговорно власништво?

Одговорно власништво је широк појам и обухвата како однос власника према сопственом љубимцу, тако и однос власника љубимца према другим људима и животињама. Разумевање суштине одговорног власништва и његово доследно придржавање у сваком тренутку су неопходни да би и власник и љубимац и њихова околина били безбедни, здрави и испуњени......

Отвори да прочиташ више